Φθινόπωρο Και Πάλι!

fthinoporo-ke-pali

 

Την  πρώτη βδομάδα της άδειας μου περάσαμε.. «εξαιρετικά», όπως θα’ λεγε κι η φίλη μου η Ελισάβετ.


Με βόλτες στην όμορφη Θεσσαλονίκη,

 

thessaloniki

 

απίστευτο φαγητό στις ταβέρνες της, βραδιές χαλαρές με ποτάκι  στο μπαρ του ξενοδοχείου,

 

eviva

 

με γέλια, αστεία  και πρωτόγνωρα συναισθήματα από τους ιστιοπλοϊκούς αγώνες που για πρώτη φορά παρακολουθούσαμε από κοντά.

Η δεύτερη βδομάδα ήταν.. «των υποχρεώσεων» και των εκκρεμοτήτων..

Ψώνια για τα αστροπελέκια εν όψει της νέας σχολικής χρονιάς και επίσκεψη στον γιατρό για  εξετάσεις ρουτίνας που εκκρεμούσαν  στα πλαίσια του γενικού ετήσιου τσεκ απ..

Στα μισά της βδομάδας είχα κι ένα «άγριο ξύπνημα» στις τρεις τα ξημερώματα (έτσι για να μπαίνω σιγά σιγά στο πνεύμα της δουλειάς  όπου θα επέστρεφα σε λίγες μέρες) για να φέρω απ’ το αεροδρόμιο τους νιόπαντρους που επέστρεφαν από το ταξίδι του μέλιτος.

Αγκαλιές, φιλιά και καφεδάκι στις 4 το πρωί  βλέποντας φωτογραφίες από την Νέα Υόρκη και ακούγοντας τις εντυπώσεις τους..

Και μετά – εκεί προς το τέλος της βδομάδας – βρέθηκα να είμαι ολομόναχη στο σπίτι.

Τα σχολεία άρχισαν… το σπίτι άδειασε από την μια στιγμή στην άλλη κι εγώ απολάμβανα τον πρωινό μου καφέ μέσα σε απόλυτη σιγή!

Περίεργο συναίσθημα..

flowers

 

Φέτος τα δυο αστροπελέκια  χώρισαν τα τσανάκια τους.

Ο μεγάλος πάει πια στην πρώτη λυκείου κι ο μικρός στην τρίτη γυμνασίου,  ουσιαστικά όμως  το μόνο που άλλαξε είναι  τα  κάγκελα που μεσολαβούν μεταξύ των δυο σχολικών κτιρίων  που βρίσκονται το ένα δίπλα στο άλλο.

Και τέλος ήρθε η πρώτη φθινοπωρινή βροχούλα..

Άρχισε  την ώρα του φαγητού με μπουμπουνητά για να ξεκινήσει μετά από λίγο ήσυχα και σιγανά και να μοσχομυρίσει το βρεγμένο χώμα!

path

 

Επιτέλους μια όμορφη φθινοπωρινή βροχή που την απόλαυσα με όλες μου τις αισθήσεις  στο σπίτι και δεν την υπέθεσα μόνο ακούγοντάς την από το βάθος του γραφείου μου..
Μας αρέσει ή όχι το καλοκαίρι τέλειωσε, τα σχολεία ξεκίνησαν, ακόμα και οι τελευταίοι «των Μοϊκανών» επιστρέψαμε από την «καλοκαιρινή»  άδεια στις δουλειές μας, τί μένει;
Μένει μόνο να ευχηθώ..

Καλό φθινόπωρο  όμορφοι!

Written By
More from Tzina Varotsi

Ο Χώρος Μου

  Στο  σπίτι  υπάρχει στην είσοδο ένας χώρος διαμορφωμένος σε γραφείο. Με...
Read More

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *