Φωτογράφιση Πορτραίτου – Αποτύπωση Ψυχής

fotografisi-portraitou

 

Μέχρι πρόσφατα αν με ρωτούσες ποιο είδος φωτογράφισης μου αρέσει περισσότερο η απάντηση θα δινόταν αυθόρμητα και δίχως να την σκεφτώ καθόλου.. η φωτογράφιση δρόμου..
Αυτή δηλαδή που βγαίνεις ένα περίπατο και ό,τι σου κλέβει τη ματιά ή στην αιχμαλωτίζει το


αποτυπώνεις με την φωτογραφική σου μηχανή.

Εκεί όπου πρωταγωνιστεί το απρόσμενο και  το ξαφνικό..

Εκεί όπου το στοιχείο του αιφνιδιασμού σε θέλει σε ετοιμότητα και ως ένα βαθμό απαιτείται γρηγοράδα ώστε να ανταποκριθείς στην πρόκληση να αιχμαλωτίσεις
τη στιγμή μέσα σε ένα – ή και περισσότερα αν είσαι τυχερός – καρέ.. και να μη την χάσεις..

 

couple

 

Και εξακολουθεί να με μαγεύει δε λέω.. όμως τελευταία έχει προστεθεί άλλο ένα είδος που ξαφνικά άρχισε να μ’ ενδιαφέρει.. το πορτραίτο..

 

aspromavro-portreto

 

Εδώ τα πράγματα είναι ήσυχα..  δεν σε πιέζει ο χρόνος.. δεν τρέχεις να προλάβεις τη στιγμή, μπορείς να κινηθείς σε πιο αργούς ρυθμούς, τίποτα όμως απ’ όλα αυτά δεν κάνει τούτο το είδος φωτογράφισης αδιάφορο..

Έχοντας κάποιον απέναντί μου αρχίζω να τον παρατηρώ.. κοιτώ το βλέμμα.. τις εκφράσεις.. την κίνηση του σώματος  κι είναι σα να ανακαλύπτω διάφορα για κείνον .. σα να τον μαθαίνω.. κι εκείνος πάλι απ’ την πλευρά του αφήνεται και συναινεί στην αδιάκριτη ματιά μου.. θέλει να μου αποκαλυφθεί..

 

mikro-koritsi

 

Γυρίζω γύρω του δίχως να παίρνω τα μάτια μου από πάνω του ψάχνοντας για ενδιαφέρουσες γωνίες λήψης  κι είναι σα να διεισδύω στην ψυχή του και να την αποκρυπτογραφώ.. σα να μοιραζόμαστε μυστικά και μύχιες σκέψεις.. κι όταν συμβαίνει αυτό τότε και το αποτέλεσμα είναι μαγικό!

υγ. ευχαριστώ την αγαπημένη μου φίλη που διέθεσε τον χρόνο της για να κάνουμε αυτή την φωτογράφιση και που έγινε αιτία να αλλάξω γνώμη και να αγαπήσω τούτο το είδος φωτογραφίας..

Written By
More from Tzina Varotsi

Φεύγουμε.. (κάλλιο αργά παρά ποτέ)

  Όσο πλησίαζαν οι μέρες για την πολυπόθητη καλοκαιρινή μου άδεια (η...
Read More

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *