Τσιζκέϊκ Εύκολο.. Γρήγορο και Πεντανόστιμο

sizkeik-efkolo-grigoro-ke-pentanostimo

 

Εμένα που λες τα οικιακά δεν είναι το φόρτε μου.. εμένα δώσε μου φωτογραφική μηχανή να φωτογραφίζω και υπολογιστή να γράφω και πάρε μου την ψυχή.


Μπορώ να ασχολούμαι με τις ώρες συντάσσοντας κάποιο κείμενο, να διαλέγω φωτογραφίες που θα το συνοδέψουν, να τις ρετουσάρω,  να κάνω μικρές αλλαγές και διορθώσεις στο blog που στα μάτια μου το ομορφαίνουν (γιατί είμαι σίγουρη πως κανείς άλλος δεν το παρατηρεί) ή να βγαίνω περίπατο  με την φωτογραφική ανά χείρας και να γυρίζω στο σπίτι με μπόλικο «υλικό» για ασχολία ωρών..
Παρ’ όλα αυτά μου αρέσει στο σπίτι να υπάρχει το «κατιτίς».. κάποιο γλυκό, σπιτικά κουλουράκια, κάποια πίττα ή στην καλύτερη περίπτωση μια τουρτίτσα για κέρασμα αλλά και οικογενειακή απόλαυση.

 

glass-sweet cheese-cake-marmelade

 

Επειδή λοιπόν αφ’ ενός δεν θέλω να είμαι με τις ώρες στην κουζίνα και αφ’ ετέρου θέλω να προσφέρω στην οικογένειά μου διάφορα καλούδια φτιαγμένα με τα χεράκια μου, γι’ αυτό έχω δημιουργήσει μια ιδιότυπη συλλογή..

Μια συλλογή από εύκολες συνταγές..

Φαγητά, γλυκά, τούρτες, πίττες, κουλουράκια.. όλα φτιαγμένα γρήγορα, εύκολα και με πεντανόστιμο αποτέλεσμα.

Αφού καμμιά φορά σκέφτομαι πως έτσι και τις συγκεντρώσω και τις εκδώσω σε βιβλίο θα γίνω η χαρά της εργαζόμενης και όχι μόνον!

Μια τέτοια συνταγή ήταν τα cookies που σου είχα γράψει εδώ πέρυσι και μια ακόμα, εύκολη και γρήγορη συνταγή,  είναι αυτή που θα σου δώσω σήμερα.

Μια συνταγή του Παρλιάρου που μόλις την είδα καταχωρήθηκε αμέσως στην λίστα με τις υπόλοιπες..

Τσιζκέϊκ στο ποτήρι λοιπόν που θα το ετοιμάσεις σε δέκα λεπτά (το πολύ) και θα ενθουσιαστεί όποιος το δοκιμάσει.

 

cheesecake-marmelade markarpone-cream

 

Θα χρειαστείς για 10-12 ποτήρια:

  • 2 συσκευασίες τυρί μασκαρπόνε
  • 3-4 κουταλιές της σούπας ζάχαρη άχνη
  • 2 κεσεδάκια γιαούρτι
  • 1 πακέτο μπισκότα digestive
  • Μαρμελάδα ή γλυκό κουταλιού

στην πράξη:

Σε μια λεκανίτσα βάζεις το μασκαρπόνε, την άχνη και το γιαούρτι και ανακατεύεις καλά.

 

markarpone-yogurt

 

Σπάς με τα χέρια τα digestive.

 

digestive maskarpone-digestive

 

Στην συνέχεια βάζεις μια μικρή ποσότητα από digestive – σκέτα δίχως βούτυρα και τα συναφή – σε κάθε ποτήρι σαν βάση,

 

glass-digestive

από πάνω προσθέτεις την κρέμα και τέλος την μαρμελάδα την οποία αραιώνεις με ελάχιστο νεράκι  ή το γλυκό του κουταλιού κι εβουαλά!

 

 

cheese-cake-in-the-glass

 

Προσωπικά συμπλήρωσα και νιφάδες σοκολάτας που αρέσουν πολύ στ’ αστροπελέκια..
Βάλτο στο ψυγείο για κανα δυο ωρίτσες και μετά απόλαυσέ το..  εδώ να συμπληρώσω πως όσο περισσότερο μείνει στο ψυγείο τόσο καλύτερο γίνεται.. το ζητούμενο είναι αν αντέχεις να περιμένεις!
Λοιπόν τί λες;..
Θα το φτιάξεις;
Αν ναι, θα χαρώ να ακούσω τις εντυπώσεις σου!

Written By
More from Tzina Varotsi

Μια Πρωινή Φωτογράφιση

  Η  φωτογραφία ξεκίνησε σαν ένα  ενδιαφέρον που σκοπό είχε να βελτιώσει ...
Read More

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *